Автомобільний концерн Volkswagen планує відмовитися від м'ясних ковбас в своїх їдальнях. Замість цього в меню з'являться їх замінники на рослинній основі, а також вегетаріанські та веганські страви.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Wolfsburger Nachrichten.
20 серпня компанія Volkswagen прибрала свинячі ковбаси з меню кафетерію в адміністративній будівлі в Вольфсбурзі. А до 2025 року компанія має намір виключити зі столових своїх німецьких заводів м'ясні страви, замінивши їх вегетаріанськими і веганські.
Генеральний директор Volkswagen Герберт Дисс і глава відділу гастрономії та кейтерінгу компанії Нільс Поттхаст вважають, що це допоможе зберегти здоров'я співробітників компанії і покласти край залежності від м'яса, вирощеного на своїх фабриках.
Так-так, якщо ви не знали, Volkswagen випускає не тільки автомобілі, а й м'ясну ковбасу каррівурст! Це почалося ще в 1970-х роках, а сьогодні компанія щодня виробляє близько 18 тисяч ковбасок для харчування робітників своїх численних заводів в Німеччині.
Більш того - каррівурст від Volkswagen не тільки відповідним чином брендований, а й присутній в офіційному каталозі компанії поряд із запчастинами.
У точках громадського харчування в штаб-квартирі Volkswagen у Вольфсбурзі, які обслуговують близько 60 тисяч співробітників на день, плануэться замінити усі м'ясні продукти рослинними продуктами, такими як гамбургери з котлетами на основі джекфрута і баклажана. Крім того, в 48 кафетеріях VW по всій Німеччині вже почали подавати каррівурст на рослинній основі.
За даними ООН, на тваринництво припадає майже 15% всіх викидів парникових газів антропогенного походження. Для порівняння: за даними Європейського агентства з навколишнього середовища, в 2017 році на транспортний сектор припадало 27% від загального обсягу викидів парникових газів в ЄС.
Нагадаємо, 83-річну пляшку томатного соку Ford виставили на аукціон. У 1938 році американський автовиробник протягом недовгого часу випускав томатний сік під своєю маркою.